Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin “Yeni Medya Haberciliği” Adlı Kitabı Yayımlandı

12.12.2023
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emre Dingin’in hazırladığı “Yeni Medya Haberciliği” adlı kitabı yayımlandı.

Kitapta, yeni medya haberciliğine yönelik en temelden başlanarak tarihsel süreç ilk bölümde ele alındı. İnternet gazeteciliğinin özellikleri, teknik alt yapısı ve internet gazeteciliğinde tasarım konularını da içeren kitapta,  yeni medya ile ortaya çıkan gazetecilik ve habercilik kavramlarının ele alınmasının yanı sıra temel gazetecilikte de geçerli kavramların yeni medya ile birlikte nasıl evrildiği açıklanmakta. Sosyal medya haberciliği tanımlanmış ve en çok kullanılan sosyal medya araçlarının habercilik açısından önemine vurgu yapan kitap sayesinde, yeni medya kullanıcı özellikleri, yurttaş gazeteciliği, dezenformasyon, yeni medyada etik kavramı ve yeni medya okuryazarlığı kavramları okuyuculara sunuluyor.

Doç. Dr. Dingin kitabı özetlerken, “Yeni medya haberciliğinde kullanılan farklı mecraların tanımlarının yapılmasının yanı sıra, yeni medya haberciliğinin tarihi, teknik özellikleri, yeni medyada haber yazımı, tasarım, yeni medyanın etkililiği, farklılıkları ve etik sorunlar ele alınmıştır. Aynı zamanda yeni medya yine gazetecilik açısından değerlendirilerek bu çalışma ile bütüncül bir şekilde okuma sağlanması amaçlanmıştır. Yeni medya araştırmacıları ve gazetecilik öğrencileri için bütüncül bir okuma sağlanması hedeflenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN