Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Yazıp Yönettiği “Sihir” Filminin Galası Gerçekleştirildi

22.06.2023
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği farklı yaş gruplarındaki 15 çocuğun oyuncu olarak yer aldığı "Sihir" adlı filmin galası Kızlıcaköy'de yoğun katılımla gerçekleşti.

Geçimini illüzyon gösterileri yaparak sağlayan bir babayla onun engelli kızının yaşam hikayesini anlatan film, "sahip olduklarımız hayatımızın gerçek sihridir" mesajını veriyor.

Aydın'da çekilen film, oyunculuk eğitimleri ile birlikte 2022 sonbaharında üç aylık bir hazırlık süreciyle başlıyor. Ancak Kahramanmaraş depreminin hemen öncesinde çekimler tamamlanmasına rağmen filmin galası, ülkemizin yaşadığı acılı süreç dikkate alınarak ileri bir tarihte gerçekleştirildi. Filmde, çocukların yanı sıra anne ve babaları da rol aldı. Oyuncu çocuklar ve aileleri, galada filmi ilk kez izlerken çocukların büyük bir heyecan yaşadığı gözlemlendi. Aileler de bu heyecana ortak oldu.

Film gösterimi öncesinde çocuklar, tüm misafirlere ve izleyicilere tanıtıldı. Yoğun katılım ve ilgiyle karşılanan galada izleyiciler, alkışlarla filmi kutladı. Oyuncu çocuklar, konuşmalarında ilk kez oyunculuk deneyimi yaşadıklarını ve bundan sonra benzer projelerde yer almak istediklerini ifade ederek oyunculuk teklifine de açık olduklarını belirtti.

İzleyiciler arasında bulunan birçok kişi, çocuklarıyla geçirdikleri zamanın ne kadar kıymetli olduğunu bu filmle bir kez daha fark ettiklerini dile getirdi. Doç Dr. Akdağ "Ne yaptımsa çocuklardan aldığım ilhamla yaptım. Çocuklarımızın hepsi kıymetlidir ve çok güzel işler yapmışlardır. Daha da yapacaklardır. Tüm oyuncularımı kutluyorum." dedi.

Program, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ'a plaket takdimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN