Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Yazdığı Kitabın 9. Baskısı Yayımlandı

30.09.2024
Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın yazmış olduğu 7 kitaptan birisi olan “Türk Vergi Sistemi” başlıklı kitabının 9. baskısı yayımlandı.

Birçok fakültede ders kitabı olarak okutulan bu çalışmada, Türk vergi sistemi üç kısım halinde açıklanırken, gelir üzerinden alınan vergiler başlıklı birinci kısımda, gelir vergisi ve kurumlar vergisi; harcama üzerinden alınan vergiler başlıklı ikinci kısımda, vergi hâsılatı açısından önemli bir paya sahip olan katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi; servet üzerinden alınan vergiler başlıklı üçüncü kısımda ise veraset ve intikal vergisi, emlak vergisi, değerli konut vergisi ve motorlu taşıtlar vergisi; bir önceki baskıdan sonra yürürlüğe giren 7338, 7394, 7491 ve 7524 sayılı kanunlarla Türk vergi kanunlarında yapılan son değişiklikler de dikkate alınarak yürürlükteki güncel mevzuat çerçevesinde ayrıntılı olarak ele alınıyor. Türk vergi sistemi kapsamında ele alınan vergiler, daha anlaşılır olması açısından mümkün olabildiğince uygulamaya ilişkin örneklerle açıklanmaya çalışılıyor. Kitap, kapsam ve konu ağırlıkları itibariyle özellikle fakültelerde lisans ve lisansüstü programlarda iki dönem olarak okutulan Türk vergi sistemi derslerinde temel kaynak olarak kullanılması amacıyla hazırlandı.

 

“Gelir Üzerinden Alınan Vergiler”, “Gelir Vergisi”, “Kurumlar Vergisi”, “Harcama Üzerinden Alınan Vergiler”, “Katma Değer Vergisi”, “Özel Tüketim Vergisi”, “Servet Üzerinden Alınan Vergiler”, “Veraset ve İntikal Vergisi”, “Emlak Vergisi”, “Değerli Konut Vergisi” ve  “Motorlu Taşıtlar Vergisi” başlıklarının yer aldığı bu kitap ayrıca, konuyla ilgilenen akademisyenler ve uygulamacılar ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı, İdari Yargı Hakim Adaylığı, Sayıştay Denetçi Yardımcılığı, Gelir Uzman Yardımcılığı, SMMM Adaylığı, KPSS, HMGS ve İYÖS sınavlarına hazırlananlar için de yardımcı kaynak olma niteliğindedir.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN