Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin University of California – Irvine tarafından kabul edilen Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek

31.03.2021
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İletişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Özbek tarafından hazırlanan “American Myths/Folktales from the Perspective of Traditional Turkish Theatre Components - A Performance-Led Intermediality Based Practice with Facial expression Analysis (FEA)” başlıklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2219 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Araştırmanın iki evreden oluşacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbek, birinci evrede geleneksel Türk gösteri sanatlarının performatif motiflerinin, Amerikan yerel kültürüne ait halk hikayeleri ve mitlerine dayanan anlatı yapısı içerisinde, hikaye anlatıcılığı aracılığı ile performans olarak temsil edileceğini; ikinci evrede ise söz konusu performansın, Türk kültür yapısından bütünüyle farklı olan hedef kültürün izleyici topluluklarından alacağı duygusal tepkilerin, Yüz İfade Analizi Modülü (FEA) ile ölçüleceğini ifade etti. Böylelikle kültürlerarası temsilin seyirci nezdindeki geribildiriminin nicel veri olarak elde edilebileceğini sözlerine ekledi. Özbek University of California’da gerçekleştireceği proje dahilinde, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi, İleri Medya Araştırmaları Laboratuvarı (AMT-LAB) biyometrik veri analizi teknik altyapısından da faydalanarak, laboratuvar dahilinde geliştirilen bilimsel araştırmaların deneyimlerini disiplinlerarası bir şekilde uluslararası alana taşıyor olacak.

Proje, University of California – Irvine USA’de 12 ay süre ve 30.000 $ bütçe ile gerçekleştirilmek üzere TÜBİTAK tarafından destekleniyor.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN