Öğretim Üyemizin “Uluslararası İktisat Teorisi” Adlı Kitabı Yayımlandı

13.12.2023
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı’nın “Uluslararası İktisat Teorisi” başlıklı kitabı yayımlandı.

Prof. Dr. Bakkalcı kitabı özetlerken, “Uluslararası İktisat, İktisat Bilimi'nin ilk çalışma alanını oluşturmaktadır. Bu nedenle felsefesiyle anlaşılması oldukça önem taşıdığı için tarihsel perspektifte ele alınmalı ve dönemin koşulları ile açıklanmalıdır. Kitapta ilk olarak İktisat Bilimi'ne giden yol irdelenirken teorilerin oluştuğu konjonktürler ve kurucuları incelendikten sonra açıklamalara geçildi. Pek çok Uluslararası İktisat kitabından farklı olarak kullanılan analizlerde ve grafik çözümlemelerde sayısal örnekler kullanılmış, grafikler gerçek matematiksel örnekler üzerine temellendirildi. Uluslararası İktisat alanında 21. yüzyıla girerken geliştirilen Yeni ve Yeni Yeni Dış Ticaret Teorileri ayrıca incelenerek Küreselleşme sürecine de yer verildi. Uluslararası İktisat Teorisi'nin anlaşılabilmesi için mikro ve makroekonomi konularının bilinmesi önemlidir. Bu konuları okumamış ve/veya anlayamamış okuyucular için kitap küçük hatırlatmalara yer vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.