Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin ‘Show Business’ Adlı Kitabı Yayımlandı

02.08.2023
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ’ın turizm sektörü ve eğitim sektöründe edindiği deneyimlerini aktardığı ‘Show Business’ adlı kitabı yayımlandı.

Doç. Dr. Menderes Akdağ’ın bir eğitimci gözüyle gösteri dünyasının dinamiklerini incelediği kitapta; sinemadan televizyona, animasyondan belgesele uzanan geniş bir düzlemde gösteri kavramının tarihsel gelişimi, estetikle kurduğu bağ, kapitalizm ve neo-liberalizm dönemindeki sermaye ile ortaya koyduğu açılımları kişisel deneyimlerinden yola çıkılarak anlatıyor.

Kitap hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ, “Kitap, okuyucusuna postmodernizmin birbiri içine geçmiş çok kültürlü dünyasının çok katmanlı yapısının anatomisini ortaya çıkarıyor. Öyle ki medyadaki ön yargıları anlayamadan sağlık sektöründeki sorunları çözemeyeceğimiz gibi turizmde marka değerlerin oluşumunda sinemanın rolünü bilmeden de ülkenin çağdaş dünya içinde yer almasının mümkün olamayacağını söylemek gerekir. Kitap, çapraz şekilde yaptığı medyalar arası okumalarla sektörlerin iç içe geçmiş dünyasını gözlerimizin önüne sererek anlaşılması zor olanı göstermeye çalışıyor.”  dedi.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN