Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Projesini TUSEB, Nörobilim Alanında Destekleyecek

29.09.2022
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gizem Dönmez Yalçın’ın yürütücülüğünü yaptığı araştırma projesi, TUSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) B grubu Ar-Ge Proje çağrısı kapsamında Nörobilim alanında desteklenmeye hak kazandı.

“SIRT4 geninin insan nöronal ve glial hücrelerdeki transkripsiyonel regülasyonunun ve Endoplazmik Reticulum stresi sırasındaki değişiminin araştırılması” başlıklı projede, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yalçın ile Araş. Gör. Dr. Umut Kerem Kolaç ve Araş. Gör. Dr. Bakiye Göker Bağca araştırmacı olarak yer alırken, proje, 2 yıl süre ile 798.000 TL ile desteklenecek.

 

Prof. Dr. Gizem Dönmez Yalçın kounyla ilgili yaptığı açıkalamada, beyin hastalıklarında (nörodejenerasyon, epilepsi, glioblastoma vb.) ortaya çıkan eksitotoksisite durumuna karşı koruyucu olduğunu daha önceki çalışmalarında gösterdikleri SIRT4 enziminin, yine birçok beyin hastalığının hücresel ve moleküler mekanizmalarından biri olan Endoplazmik Retikulum stresi sırasındaki transkripsiyonel değişimini araştırmanın, terapötik hedefler geliştirmede oldukça önemli olduğunu söyledi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN