Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Projesi Kapsamında BEGEP Uygulamaları Gerçekleşti

03.11.2021
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Özdemir’in yürütücülüğünü yaptığı proje kapsamında hazırlanan Birlikte Ebeveynliğe Geçiş Eğitim Programı’nın (BEGEP) uygulamaları, 30 Eylül 2021 -27 Ekim 2021 tarihleri arasında Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşti.

Birlikte Ebeveynlik: Doğası, Çocuklar Üzerindeki Etkileri ve Güçlendirilmesi başlıklı 118K047 no’lu TÜBİTAK 1003 projesi kapsamında gerçekleşen BEGEP uygulamalarında, beş oturumdan oluşan bir eğitim programı uyguladı. Birlikte Ebeveynliğe Geçiş Programına, Aydın ilinde ikamet eden evli,  bir arada yaşayan ve ilk bebeklerini bekleyen toplam 20 çift katıldı.

Birlikte Ebeveynliğe Geçiş Programının ilk defa anne baba olacak çiftlere yönelik geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Yalçın Özdemir, programın olumlu birlikte ebeveynlik ile ilgili tutum ve becerileri geliştirerek çiftleri ebeveynliğe geçişe hazırlamak için tasarlanmış bir müdahale programı olduğunu ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, ebeveynliğin fiziksel, sosyal ve duygusal yönlerine birlikte hazırlanmanın ve anne babalık süreçlerinin birlikte yürütülmesinin önem taşıdığını söyledi

Eğitime katılan ebeveyn adaylarına sertifikaları; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Serdar Sağkal, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve eğitim çalışmalarını yürüten Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şakiroğlu tarafından verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN