Prof. Dr. Civelek “Yalnızca günümüzün değil, aynı zamanda Antik Çağ’ın beslenmesine ilginin artmasıyla arkeoloji, tarih, antropoloji vb. alanlarda disiplinlerarası araştırmalar yapılmaktadır. Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bu konuda yapılan çalışmalar son 30 yılda artış göstermiştir. Bu kitap, Roma İmparatorluk Dönemi’nde yeme-içmenin önemi, antik yazarların anlatımları, tüketilen besinler, yemekler ve bazı tarifler, sosyal statü ve yemek ilişkisi, mutfak yapısı, sofra ve depolama kapları ile ekipman hakkında bilgiler içermektedir. Beslenmeyle ilişkili arkeolojik kanıtlara ve görsellere -özellikle Anadolu’dan gelenlere- olabildiğince yer verilmiştir.” sözleriyle çalışmalarının önemini ifade etti.
Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Aynur Civelek’i ve Uzman Arkeolog Hafize Alkurt Orbay’ı tebrik eder çalışmalarının devamını dileriz.
Üniversitemizde Kurumsal Akreditasyon ve Akademik Yıl Hazırlıkları Görüşüldü
Üniversitemizde, Vefatının 64. Yıl Dönümünde Adnan Menderes’i Andık
Üniversitemizde Personelimize Yönelik Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi
Anadolu Selçuklularının Bilinmeyen Kenti Kalehisar’da Arkeolojik Kazılar Sürdürülüyor
Akademisyenlerimizin Yer Aldığı Proje TÜBİTAK 3005 Kapsamında Destelenmeye Hak Kazandı
Öğretim Üyemiz COST Aksiyonunda Uluslararası Başarı Elde Etti
Üniversitemizden Gastronomi Alanında Tarihi Bir Başarı
Kariyer Planlama Dersleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu