Prof. Dr. Civelek “Yalnızca günümüzün değil, aynı zamanda Antik Çağ’ın beslenmesine ilginin artmasıyla arkeoloji, tarih, antropoloji vb. alanlarda disiplinlerarası araştırmalar yapılmaktadır. Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bu konuda yapılan çalışmalar son 30 yılda artış göstermiştir. Bu kitap, Roma İmparatorluk Dönemi’nde yeme-içmenin önemi, antik yazarların anlatımları, tüketilen besinler, yemekler ve bazı tarifler, sosyal statü ve yemek ilişkisi, mutfak yapısı, sofra ve depolama kapları ile ekipman hakkında bilgiler içermektedir. Beslenmeyle ilişkili arkeolojik kanıtlara ve görsellere -özellikle Anadolu’dan gelenlere- olabildiğince yer verilmiştir.” sözleriyle çalışmalarının önemini ifade etti.
Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Aynur Civelek’i ve Uzman Arkeolog Hafize Alkurt Orbay’ı tebrik eder çalışmalarının devamını dileriz.
Üniversitemizde 2025 Mezunlar Buluşması Gerçekleştirildi
Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında Ziyaretler Devam Ediyor
ADÜ Teknokent Firmaları Tanışma ve Kaynaşma Programında Bir Araya Geldi
İletişim ve Tıp Disiplinleri Arasında Bilimsel İş Birliği Protokolü İmzalandı
Öğrencilerimize TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi Verildi
Rektörümüz, Aydın Valiliğinde Düzenlenen İş Birliği Protokol Törenine Katıldı
YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımı Online Toplantısı Gerçekleştirildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu