Prof. Dr. Civelek “Yalnızca günümüzün değil, aynı zamanda Antik Çağ’ın beslenmesine ilginin artmasıyla arkeoloji, tarih, antropoloji vb. alanlarda disiplinlerarası araştırmalar yapılmaktadır. Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bu konuda yapılan çalışmalar son 30 yılda artış göstermiştir. Bu kitap, Roma İmparatorluk Dönemi’nde yeme-içmenin önemi, antik yazarların anlatımları, tüketilen besinler, yemekler ve bazı tarifler, sosyal statü ve yemek ilişkisi, mutfak yapısı, sofra ve depolama kapları ile ekipman hakkında bilgiler içermektedir. Beslenmeyle ilişkili arkeolojik kanıtlara ve görsellere -özellikle Anadolu’dan gelenlere- olabildiğince yer verilmiştir.” sözleriyle çalışmalarının önemini ifade etti.
Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Aynur Civelek’i ve Uzman Arkeolog Hafize Alkurt Orbay’ı tebrik eder çalışmalarının devamını dileriz.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemal İyem, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Kapsamında “İş’te Mobbing” Adlı Seminer Verildi
ADÜZEYMER, İzmir Mavi Bahçe AVM’deki Zeytinyağı Festivali’ne Katıldı
Rektörümüz, Daire Başkanları ile Toplantı Gerçekleştirdi
Rektörümüz, EGEKAF’25 Hazırlıkları Kapsamında Rektörler Koordinasyon Toplantısı’na Katıldı
Rektörümüz Başkanlığında MEYOK Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
Moda Tasarımı Programı Öğrencilerinden Tasarım Seçkileri Sergisi
Depan Biyoteknoloji, Eğitim Semineri Düzenledi
Üniversitemizde “Rektör-Akademik ve İdari Personel Buluşmaları” Devam Ediyor
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu