Prof. Dr. Civelek “Yalnızca günümüzün değil, aynı zamanda Antik Çağ’ın beslenmesine ilginin artmasıyla arkeoloji, tarih, antropoloji vb. alanlarda disiplinlerarası araştırmalar yapılmaktadır. Dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bu konuda yapılan çalışmalar son 30 yılda artış göstermiştir. Bu kitap, Roma İmparatorluk Dönemi’nde yeme-içmenin önemi, antik yazarların anlatımları, tüketilen besinler, yemekler ve bazı tarifler, sosyal statü ve yemek ilişkisi, mutfak yapısı, sofra ve depolama kapları ile ekipman hakkında bilgiler içermektedir. Beslenmeyle ilişkili arkeolojik kanıtlara ve görsellere -özellikle Anadolu’dan gelenlere- olabildiğince yer verilmiştir.” sözleriyle çalışmalarının önemini ifade etti.
Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Aynur Civelek’i ve Uzman Arkeolog Hafize Alkurt Orbay’ı tebrik eder çalışmalarının devamını dileriz.
Üniversitemiz Öğrencilerine, İŞKUR Gençlik Programı ile İş Deneyimi ve Finansal Destek
Üniversitemizde Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
Öğretim Üyemiz, COST Aksiyonu Çalışma Gruplarına Araştırmacı Üye Olarak Kabul Edildi
Didim MYO’da “TÜBİTAK 2237-A ve 2237-B Projeleri” Eğitim Toplantısı Düzenlendi
Koçarlı MYO’da Akreditasyon Eğitimi Gerçekleştirildi
Öğrencimiz, 24. Uluslararası Veteriner Hekimliği Öğrencileri Bilimsel Araştırma Kongresi'nde 3. Oldu
Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Kuşadası Trio, Çanakkale’de Müzikseverlerle Buluştu
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu