Öğretim Üyemizin “Nazillili Aşık Erbabi” Adlı Kitabı Yayımlandı

15.02.2024
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Işık’ın “Nazillili Aşık Erbabi” başlıklı kitabı yayımlandı.

Prof. Dr. Caner Işık, “Aşıklık geleneğinin en verimli şairi sayabileceğimiz Erbabi’nin dokuz bine yakın şiiri ve koşması vardır. Erbabi, Nazilli’nin kültür dünyamıza kazandırdığı en önemli şahsiyetlerden biridir. Türk kültür dünyasında eşi benzeri olmayan şair Erbabi, Dede Korkut geleneğinin yakın zamanda yaşayan temsilcilerindendir. Hayattayken ‘yaşayan kültür hazinesi’ seçilmesi ve tüm yurda tanıtılması gerekirken, değeri ancak ölümünün ardından anlaşılabilmiştir. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın önerisi ve Erbabi’nin oğlu Firaz Çubuk’un destekleriyle kitap haline getirilen bu çalışma vesilesiyle de onu, hemşehrilerine ve bilim dünyasına tanıtmayı amaçladık. Kitapta, şairin hayatından ve dünya görüşünden bahsedilerek şiirlerinden örnekler verilmiştir.” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarının devamını dileriz.