Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Kitapları Okuyucuyla Buluştu

20.06.2022
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Işık’ın ‘Alevi Erenlerin Geleneği’ ve ‘Derviş Işık Ruhan’ın Hayatı Şiirleri’ adlı kitapları yayınlandı.

Alevi Erenlerin Geleneği ve Derviş Işık Ruhan’ın Hayatı Şiirleri adlı kitapları ile süregelen dervişlik geleneğinin zaman içindeki değişimi ve dönüşümünü anlatmayı hedeflediğini belirten Prof. Dr. Caner Işık, “Uzun erimli alan çalışmasına dayanan çalışma, çok bilinmeyen özgün kültürel yapılar hakkında detaylı bilgiler vermekte. İki kitap şeklinde sunulan çalışma, aslında bütünlüklü bir projenin parçası, kitaplar birbirinden bağımsız olarak okunup değerlendirilebileceği gibi sürecin bütününün örnek olay ile doğru anlaşılabilmesi için iki kitabın da okunması ve değerlendirilmesi gerekmektedir.” dedi.

İlk kitapta konunun akademik düzeyde tartışılması hedeflendiğini tarihsel, sosyolojik ve antropolojik analizlere yer verildiğini belirten Prof. Dr. Caner Işık,  “II. kitapta ise Derviş Ruhan üzerinden söz konusu değişim dönüşüm süreci açıklandı. Derviş Ruhan, dervişlik geleneğinin son temsilcilerindendir. Bu çalışma ile Derviş Ruhan üzerinden kaybolmaya yüz tutmuş bir gelenek olan Alevi erenler geleneği ortaya konulmaya, açıklanmaya çalışıldı.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN