Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

11.10.2024
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya’nın “Başlangıç Seviyesi İçin Bendir Etütleri” isimli kitabı yayımlandı.

Türk müziğinde kullanılan perküsyon çalgıları ve ritmik yapılar alanında akademik ve sanatsal çalışmalar gerçekleştiren, aynı zamanda lisans ve lisansüstü düzeyinde dersler veren Dr. Öğr. Üyesi Kaya, yaygın olarak icra edilen Bendir çalgısının eğitiminde kullanılacak yazılı materyal ihtiyacından ötürü bu kitabı yazmaya karar verdiğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya, kitabın içeriği hakkında bilgi vererek Bendir çalgısının başlangıç seviyesine yönelik egzersiz ve etütleri Türk müziğinin ritmik yapısı üzerinden oluşturduğunu belirtti.

Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya’yı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.