Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

10.10.2024
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Yiğiterol’un “Türk Tasavvuf Şiirinde Nakşî Gelenek” adlı kitabı, Erkam Akademi Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitabın içeriği hakkında açıklama yapan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Yiğiterol, “Çalışmanın isminde zikredilen "Türk, tasavvuf, şiir, Nakşî ve gelenek" kavramları, çalışmanın içeriğine dair bilgi vermenin yanında aynı zamanda eserin sınırlarını da çizmiştir. Anadolu Türkçesi konuşulan topraklarla sınırlandırılan çalışmada, esasında sufi Türk şairler ve köken itibarıyla Türk olmasalar dahi Türk'ün gönül coğrafyasından kalkıp gelen mutasavvıf şairler ele alınmıştır. Bahsedilen sufilikten kasıt, elbette Nakşibendiyye geleneğidir. Çalışmada Nakşibendiyye’nin, şairleriyle, şiir muhitleriyle ve şairlerinin -tarikin müfredatına binaen- şiirlerinde işledikleri müşterek kavramlarla, kendi geleneklerini ve zümre edebiyatlarını nasıl inşa ettikleri gösterilmeye çalışılmıştır.” dedi.