Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

08.02.2024
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Gümüş’ün “Esarette Devrim Manzaraları Vaveyla’nın Işığında Krasnoyarsk’taki Türk Esirlerin 1917 Rus Devrimi Tanıklığı” kitabı yayımlandı.

Doç. Dr. Musa Gümüş, “Vâveylâ’nın ışığında Krasnoyarsk’ta bulunan esir Türklerin 1917 Rus Devrimi tanıklığını ortaya koyuyor. Türk esirler, devrimin ilk ayak seslerinden itibaren konuya dikkat kesilmiş ve devrimi ilgilendiren her haber ve yazıyı Vâveylâ’nın sütunlarına taşırken güçlü ve çok çeşitli olan haber kaynakları, Vaveyla’nın devrimi hemen bütün yönleriyle ele alıp okuyucusuna sunma fırsatı vererek meşakkatli bir gazetecilik örneği sergiliyor. Zira kaynaklarının büyük bir kısmı yabancı dil (Rusça) idi. Burada, çıkan haber, değerlendirme, makale ve iktibaslar, Krasnoyarsk’taki esir Türklere, başlangıcından sonuna kadar izleyebilecekleri devrim manzaraları sunmuştur. Bu kitap, Vâveylâ kaynaklığında yayınlanacak 4 kitaplık serinin ilkini oluşturmaktadır.” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.