Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

07.02.2024
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin’in ‘Kalehisar Seramikleri Üzerine Ön Çalışma’ adlı kitabı yayımlandı.

Kalehisar’ın mimari ve diğer buluntularıyla bilinen durumundan daha zengin bir Anadolu Selçuklu kenti olarak vurgulandığı kitapta, daha önce yapılmış çalışmalara ilave olarak;  yeni araştırmalar ile kentin barındırdığı güçlü potansiyel ve ilerleyen süreçler ele alınıyor.

Kalehisar’ın, Anadolu Selçuklu sanatı ve arkeolojisine katkı sağlayacak bir konumda olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, “Ortaçağ arkeolojisine yönelik çalışmalar içerisinde çok önemli bir yeri olması kaçınılmaz olan Kalehisar, Çorum'dan açılan bir pencere olarak, Anadolu Selçuklu Uygarlığı’nı aydınlatacak bir vasfa sahiptir.” dedi.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.