Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

20.09.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Bağcı Ayrancı'nın yazdığı, ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğrenenler İçin Türk Kültürüne Genel Bir Bakış’ isimli kitabı uluslararası yayınevi tarafından yayımlandı.

Doç. Dr. Bilge Bağcı Ayrancı kitabı özetlerken, “Bir dili öğrenirken şüphesiz ki o dilin oluştuğu toplumun kültürünü de öğrenmek, en azından bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Dildeki kelimeler, mecazlar, deyimler, kalıp sözler bunu gerektirir. Toplumun kültüre dair değer yargıları ve kabulleri; o dildeki kelimelere, cümlelere, söylemlere yansır. Bir dili doğru anlamak, doğru konuşmak, o dilde doğru iletişim kurmak için dili kültürden ayrı öğrenmek mümkün değildir. Bu kitap, güzel Türkçemizi öğrenenlere, öğretenlere dünyadaki pek çok kültür gibi güzel ve özel olan Türk kültürünü,  özet bir geçiş ile ele almak için yazılmıştır. Türk kültürü eşsiz ögeler içeren ve tarihi çok eski dönemlere dayanan bir kültürdür. Bu kültürü bir kitaba toplamak elbette ki imkânsızdır. Bu bakımdan bu kitabın Türk kültürünün temel taşlarını bir parça da olsa ele alan, bilimsel yönü yüksek, Türkçe öğrenene pratik bir rehber olarak ele alınmasını temenni ederiz.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.