Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

18.09.2023
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin'in editörlüğünü üstlendiği “Temel Beslenme” başlıklı kitabı yayımlandı.

19 bölümden oluşan  kitap; Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için temel beslenme konusunda rehber niteliğinde bir kaynak olarak sunuluyor.

Kitapta, beslenmenin temel kavramlarının yanı sıra pek çok sistemik hastalığın beslenme ile ilişkisi ve hastalıkların yönetiminde beslenmenin önemi konularında güncel bilgiler yer alırken ayrıca gebelik, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yaşlılık gibi yaşam dönemlerinde beslenme ilkelerine yer verilmiş olup obezite-beslenme ilişkisi ve egzersiz yapan bireylerin beslenmesi gibi güncel konular da ele alındı. Son yıllarda önemi giderek artan sinbiyotikler, prebiyotikler ve probiyotikler ile fonksiyonel besinler konuları da eklenerek kapsamlı bir kaynak kitap hâline getirildi. Beslenme bilimine farklı bir bakış açısı kazandıran nutrigenetik ve nutrigenomik konularının okuyuculara önemli katkılar sunması bekleniyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN