19 bölümden oluşan kitap; Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için temel beslenme konusunda rehber niteliğinde bir kaynak olarak sunuluyor.
Kitapta, beslenmenin temel kavramlarının yanı sıra pek çok sistemik hastalığın beslenme ile ilişkisi ve hastalıkların yönetiminde beslenmenin önemi konularında güncel bilgiler yer alırken ayrıca gebelik, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yaşlılık gibi yaşam dönemlerinde beslenme ilkelerine yer verilmiş olup obezite-beslenme ilişkisi ve egzersiz yapan bireylerin beslenmesi gibi güncel konular da ele alındı. Son yıllarda önemi giderek artan sinbiyotikler, prebiyotikler ve probiyotikler ile fonksiyonel besinler konuları da eklenerek kapsamlı bir kaynak kitap hâline getirildi. Beslenme bilimine farklı bir bakış açısı kazandıran nutrigenetik ve nutrigenomik konularının okuyuculara önemli katkılar sunması bekleniyor.
Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.
Rektörümüz, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu ile Görüştü
Rektörümüz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile İstişarelerde Bulundu
Mavi Vatanda Deniz Ekosistemi İçin Müsilaja Son: ADÜ Teknofest 2025 Finalinde
ADÜ Hastanesinde Başarılı Karaciğer Nakli ile Sağlığına Kavuştu
Buharkent Meslek Yüksekokulu ile Netspeed A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Rektörümüz, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına Katıldı
Rektörümüz, Sağlık Kampüsü’nde Devam Eden ve Planlanan Çalışmaları İnceledi
Medeniyet Tasavvuru Okulu 2025 Aydın Akademik Yaz Kampı Başladı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu