Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

19.06.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bertan Akyol’un, Dr. Yasemin Yeşilbaş Özenç ile birlikte kaleme aldığı ‘Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi’ adlı kitabı yayımlandı.

Çeşitli ülkelerin eğitim sistemlerinin karşılaştırıldığı karşılaştırmalı eğitim yönetimi kitaplarından farklı olarak bu kitapta, ülkelerin eğitim sistemleri, sistem yaklaşımı çerçevesinde ele alınıyor. Belirlenen ülkelerin eğitim sistemleri; girdi, süreç, çıktı ve çevre değişkenleri göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor ve Türk Eğitim Sistemi ile karşılaştırılıyor. Yazarların kitaptaki amacı, çeşitli ülkelerin eğitim sistemlerini; sosyoekonomik ve demografik özellikler, eğitim göstergeleri, eğitim finansmanı ve eğitim personellerinin yetiştirilmesine ilişkin değişkenler açısından ortaya koymak ve buna ilişkin genel bir çerçeve sunmak olarak belirtiliyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.