Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

25.05.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Kılıç'ın "Marx ve Etik" başlıklı çeviri kitabı İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Marx ve Etik adlı kitap, bir yandan Marx’ın kendi görüşlerini temellendirdiği Aristoteles, Kant, Hegel gibi isimleri, onlarla birleştiği ve ayrıldığı noktaları etraflı biçimde ele alırken bir yandan da Marx üzerine yazan çağdaş bazı düşünürlerin görüşlerini masaya yatırıyor.

Kitap, yaptığı değerlendirmelerle tartışmalara önemli bir katkı sunarken Marx’ın etik anlayışında değişmeler olduğu iddiasını ortaya koymanın, Marx’ın düşüncesinin farklı dönemlerinin daha dikkatli bir çözümlemesini olanaklı kılacağını ileri sürüyor. Marx’ın entelektüel gelişimini takip açısından önemli olduğu kadar devlet, toplum, emek, yabancılaşma, özgürlük, ahlak ve “öz” kavramlarına verdiği anlam gibi konularda da kapsamlı bir çalışma olma özelliği taşıyor.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Yavuz Kılıç’ı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.