Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

16.05.2023
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Hülya Uzun’un Türk Müziği eğitimi veren Devlet Konservatuarlarının 3. sınıflarında okutulmak üzere hazırlanan, “Türk Müziği Solfej ve Nazariyat Eğitimi-3” adlı ders kitabı yayımlandı.

Devlet Konservatuarlarındaki dört yıllık eğitimin gereği olarak her sınıfta görülen farklı makam ve usûllerin eğitimi için hazırlanan serinin üçüncüsü olan bu kitapta yer alan makamlar; Mahur, Nikriz, Zavil, Acem, Acem Kürdi, Acem Aşiran, Sultaniyegâh, Ferahfeza, Nihavend, Neveser, Şedaraban, Hicazkâr, Kürdili Hicazkâr, Hisarbuselik ve Suz-i Dil’dir. Bu makam eğitimi ile birlikte yürütülmesi gereken usul konusunu öğrencilerin daha iyi kavrayabilmeleri için adı geçen makamlarda 10 zamanlıdan 24 zamanlı çember usulü de dâhil olmak üzere her makamdan etütler yazılıyor. Kitapta; 15’er adet makam bilgisi ve seyir örnekleriyle birlikte, 128 adet etüt, 134 adet Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğine ait eserler yer alıyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.