Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

22.11.2022
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Uğur Tatlısumak’ın ‘Bilginlerin Tutsaklığı: Eski Çağlardan Günümüze Bilginin ve Mantığın Patronajı’ isimli kitabı yayımlandı.

Kitap içeriği hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Uğur Tatlısumak; “Dünya’ya hükmeden, bilimin ve entelektüel zümrelerin patronları kimdir? Bu patronlar, ne istiyorlar, bilgiye, bilime ve her şeyden önce akla nasıl şekil veriyorlar? Bunları hiç konuşmuyoruz. İslam dünyası neden bilgi üretememektedir? Neden meyve ağaçları değil de hep dikenler sulanmaktadır? İşte tüm bu sorunların tartışılması ve çözümlerinin bulunması, yalnızca İslam coğrafyasının değil tüm insanlığın, bilgiye tahakküm eden bilimsel despotik güçlerden kurtuluşu için de gereklidir. Bu güçlerin, toplumları kontrol etmek için geçmişten günümüze uyguladıkları taktiklerin, stratejilerin neler olduğunu göstermek, öğrencilerimizin ve toplumumuzun stratejik düşünme becerisini yükseltmek amacıyla bu eseri hazırladık.” dedi.

Öğretim Üyemiz Dr. Uğur Tatlısumak’ı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.