Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

18.12.2019
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Yenipazarlı’nın editörlüğünü yaptığı “21. Yüzyılda Dünya Ekonomisi” başlıklı kitabı yayımlandı.

Tarihsel boyutuyla oldukça geniş dönemler ile incelemenin mümkün olduğu dünya ekonomisi, bu kitapta, "yirmi birinci yüzyıl" sınırlandırması ile seçilmiş temel başlıklar altında ele alındı. Bu amaçla kitapta, 20. yüzyılın önemli sayılabilecek ekonomik ve küresel dönüm noktalarının 21. yüzyıla yansımaları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler perspektifinde incelenerek küresel ekonomik değişimlerin, temel ekonomik göstergeler ışığında ayrı ayrı fotoğrafı çekildi.

Kitabın içeriğinde yer alan çalışmalar farklı üniversitelerde iktisat, maliye, ekonometri gibi farklı disiplinlerde çalışan akademisyenlerin katkılarıyla oluşturuldu.