ÖĞRETİM ÜYEMİZİN KİTABI YAYIMLANDI

03.04.2018
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı’nın “Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri” adlı kitabı yayımlandı.

Kitap Sosyal Bilimler alanında yer alan İktisat, Maliye, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi gibi bölümlerde okutulan “Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri” ders formatına uygun şekilde hazırlanmış olup, lisans öğrencileri için önemli bir kaynak niteliğindedir.

Türk kamuoyunu 50 yılı aşkın bir süredir meşgul eden “Avrupa Birliği’ne üye olabilir miyiz?”, “Engeller nelerdir, neden kaynaklanmaktadır? Nasıl çözümlenebilir?” sorularının cevaplarını vermeye çalışan kitap; fikri, hukuki, siyasi, sosyal, ekonomik yani insana dair her alanda iç içe olduğumuz Avrupa Birliğini tanıtmayı hedefliyor. Diğer yandan kitapta, kamuoyunu oldukça meşgul eden Avrupa Birliği alanı tarihsel perspektifte değerlendirilirken, Osmanlı – Avrupa ve Türkiye - Avrupa Birliği ilişkileri de detaylı bir şekilde irdeleniyor.