Öğretim Üyemizin Katkı Sağladığı Kitap Yayımlandı

11.01.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü Matematiksel Fizik Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Onur Genç’in Kurt (Solucan) Deliği yapıları ile ilgili olarak yazmış olduğu “A Discussion On Wormholes; History, Structure and Consequences” başlıklı ingilizce bölüm ile katkı sağladığı “Teoriden Uygulamaya Fizik ve Matematik Alanında Akademik Çalışmalar” adlı kitap uluslararası “İksad Yayınevi” tarafından yayımlandı.

Fizikte yerellik problemine geometrik bir çözüm olan kurt deliği kavramı literatürde, Shwarzchild kara deliği metriğinin (Schwarzschild, 1916) betimlenmesi ile birlikte, bu betimlemenin tünel benzeri bir çözümünün olduğunun Flamm tarafından farkedilmesiyle (Flamm, L., 1916) ortaya çıkmıştır. Bu kitap bölümünde, bahsi geçen kurt deliği yapıları, tarihçe gözetilerek, teori ve/veya uygulama bakımından sonuçları ile birlikte, aralarındaki bağlantılar da dikkate alınarak, kompakt bir biçimde tartışılmıştır.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.