Öğretim Üyemizin “Hellenistik Dönem’de Pergamon Kenti Tanrı ve Kültleri” Adlı Kitabı Yayımlandı

31.05.2017
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üreten’in “Hellenistik Dönem’de Pergamon Kenti Tanrı ve Kültleri” isimli kitabı, Lambert Academic Publishing (LAP) Yayımevi tarafından 26 Mayıs 2017 tarihinde yayımlandı.

LAP tarafından Almanya’da yayımlanan kitapta Pergamon kentindeki Hellenistik Dönem Tanrı ve Kültleri, neşredilmiş yazıtlar ışığında ele alınıyor. Pergamon kentindeki Antikçağ kutsal yerlerinin çok sayıda olması ve kentin her yerine dağılmış durumda bulunması bu bölgede birçok tanrı(ça) ve o tanrı(ça)ya ait özel kurallar ve törenleri bulunan belli bir dinsel tapınmanın yani kültün varlığını gösteriyor. Bunun sonucu olarak da kitapta, Pergamon’da din olgusunun çok yaygın olması, evlerde, küçük kutsal yerlerde, pazar yeri binalarında, gymnasionlarda ve kamuya açık başka yerlerde tanrı(ça)lar ve tanrısal güçler ve bu kutsal mekanların her birinin kendine özel adak yerleri ve günleri, bayramları, dini tören alayları anlatılıyor.

2003 yılında doktora çalışması olarak hazırlanan bu çalışma LAP aracılığıyla bilim dünyasına sunuldu.