Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin, Göçmen Çocuklarla Çektiği Filmin Galası Normandiya Rouen Kentinde Yapıldı

19.12.2023
Fransa Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine iki aydır Fransa’da bulunan Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ, araştırma projesi kapsamında göçmen çocuklarla çektiği filmin galası Fransa’nın Normandiya Bölgesi Rouen kentinde yapıldı.

Yaklaşık 3 hafta süren filmin hazırlık aşamasının ardından üç hafta gibi kısa bir sürede çekimleri tamamlanan filmde, Notr-e Dame Katedrali, Seine Nehri gibi mekânların kullanıldığı belirten Doç. Dr. Menderes Akdağ, “Une Journée à Rouen (Rouen’da Birgün) adlı filmde bir çocuğun hayali üzerinden Fransa’nın önemli dinamiklerinden denizcilik kültürü anlatıldı.” dedi.  

Filmde on iki çocuğun aktif rol aldığını belirten Doç. Dr. Akdağ, “Çekimler kalabalık kamusal alanlarda güçlükle tamamlandı. Galada çocukların ve ailelerin sevinçleri görülmeye değerdi. Galada tüm çocuklar farklı bir deneyim yaşadıklarını ifade ettiler. Bu projeyle ilgili olarak çalışmalara ilişkin yaklaşık 250 sayfalık rapor hazırladık. Raporda dünyada ve Türkiye’de var olan Fransa algısının inşasında etkili olan film, müzik video gibi medya içeriklerinde kullanılan Fransa’ya dair sembol ve mitleri ortaya koyduk. Bundan sonra da medya içeriklerinde kullanılabilecek potansiyeli yüksek Fransa mitleri ve ikonlarını araştırıldı. Fransa’daki göçmen çocukların topluma uyumunu kolaylaştıracak medya içeriklerinde kullanılabilecek konuları, mitlere de raporumda değindim. Önümüzdeki süreçte raporu ‘Üç Renk Yetmiş Kültür: Fransa (Medya Toplum ve Çocuk)’ başlığıyla kitap haline getireceğim” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN