Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı

18.10.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tendü Hilal Göktuğ’un editörlüğünü yaptığı “Architectural Sciences and Outdoor Recreation” isimli kitap İKSAD yayınevi bünyesinde yayımlandı.

Kitabın içeriği hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Tendü Hilal Göktuğ, “Bu kitabın editörü olarak, mimarlık bilimleri ile açık hava rekreasyonu arasındaki etkileşimin, ekolojik olarak sürdürülebilir ve sosyal açıdan zenginleştirici ortamların oluşturulmasında kritik bir rol oynadığına inanıyorum. Mekansal planlama, peyzaj mimarlığı ve rekreasyon çalışmaları gibi disiplinler arası iş birliği ile bu eser, açık alan tasarımının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır; bu bağlamda bireylerin ve toplulukların refahını artırmayı hedeflemektedir.” dedi.

“Architectural Sciences and Outdoor Recreation” başlığını taşıyan bu kitap, açık hava rekreasyonu alanındaki gelişen talepleri ve karşılaşılan zorlukları ele alan geniş bir araştırma yelpazesini kapsıyor. Bölümler, mekansal karar verme süreçlerini desteklemek amacıyla coğrafi bilgi sistemleri (CBS) ve uzaktan algılama gibi ileri teknolojilerin entegrasyonunu içeren modern rekreasyon planlama yöntemlerini inceliyor. Kitap, çeşitli doğal ortamların rekreasyonel potansiyelini değerlendirmek ve tanımlamak için çok kriterli karar analizi ve Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) kullanımına vurgu yapıyor. Ayrıca, bazı bölümler, kentsel alanlar ve üniversite kampüslerindeki kapsayıcı açık rekreasyon alanlarını derinlemesine incelenmesiyle erişilebilirlik ve evrensel tasarımın önemini vurguluyor. Kitap, mikro-rekreasyon alanlarının tasarımında yapay zekanın yenilikçi uygulamalarını sunmakta afet sonrası senaryolarında rekreasyon alanlarının kullanımını incelemekte ve ekstrem sporların deneyimsel boyutlarını, bunların algılanan refah üzerindeki etkisiyle birlikte tartışıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN