Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitabı Yayınlandı

29.09.2022
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş’ın editörlüğünü yaptığı ve farklı üniversitelerden 29 akademisyenin katkı sağladığı “Türkiye Ekonomisinde Güncel Sorunlar ve Öneriler” başlıklı kitabı yayınlandı.

Türkiye ekonomisindeki güncel makroekonomik sorunlara ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerine odaklanan kitabın Üniversitemiz dahil dokuz farklı üniversiteden iktisat alanında uzman yirmi dokuz farklı akademisyenin bölüm yazarı olarak katkı sunması ile hazırlandığını belirten Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş, çeşitli ekonomik göstergeler, teorik ve ampirik yaklaşımlar ışığında Türkiye ekonomisinin pek çok yönüyle ele alındığını ifade etti.

 

Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş, on sekiz bölümden oluşan kitapta Türkiye ekonomisinde enflasyon, işsizlik, ekonomik büyüme, enerji, dış ticaret, dış borçlar, petrol ve gıda fiyatları gibi konularının işlendiğini, bankacılık sektöründen turizm sektörüne, sağlık sektöründen sürdürülebilir kalkınmaya ve iklim değişikliğinin ekonomik etkilerine kadar pek çok konuya değinildiğini, kitabın bazı bölümlerinde de Türkiye ekonomisinin diğer ülke ekonomileri ile karşılaştırıldığını vurguladı.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN