Öğretim Üyemizin Editörlüğünü ve Bölüm Yazarlığını Üstlendiği Kitaplar Yayımlandı

29.02.2024
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Özlem Kölgelier’in editörlüğünü ve bölüm yazarlığını Onyedi Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Dilek Türk ve İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Öztürk ile beraber üstlendiği “Deprem İletişimi Temelinde Deprem Okuryazarlığı” ve “Deprem İletişimi” kitapları yayımlandı.

Bir deprem ülkesi olarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmesi gereken Türkiye’de, Türk toplumunun deprem farkındalığı kazanması/bilincini artırması depremin her aşamasında etkili iletişim kurma yeteneğini geliştirmesi ve deprem okuryazarı olması gerektiğinden yola çıkılarak kaleme alınan eserlere, pek çok üniversiteden öğretim elemanı deprem okuryazarlığı ve deprem iletişimi alanlarına yönelik teorik ve pratik çalışmalarıyla katkıda bulundu. Eserlerin; okuyuculara deprem iletişiminin öneminin kavratılmasında, deprem okuryazarlığı farkındalığının ve uygulama pratikleri kazandırılmasında yeni bir ufuk açacağı öngörülüyor.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.