Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin COST Projesine TÜBİTAK’tan Destek

13.12.2023
Avrupa’da araştırma ve yenilik ağları için fon sağlayan kuruluş olan COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği) tarafından başlatılan CA21140-Oral Kanser Gelişiminin Durdurulması (Interception of oral cancer development; INTERCEPTOR) aksiyonuna katılan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren'in, TÜBİTAK UİDB’e sunmuş olduğu COST projesi, Uluslararası projeler kapsamında 1.650.000 TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

“Swi/Snf Kompleksi Üyeleri Arid1a ve Arid1b Genlerinin Dual Kaybının Oral Skuamöz Kanser Gelişimi ve Terapisinde Etkilerinin Araştırılması" başlıklı proje ekibinde, Doktora öğrencisi Ceylan Ak, Dr. Öğr. Üyesi Mürüvvet Abbak (ADÜ-BİLTEM Müdür Yard.), Öğr. Gör. Hatice Pilevneli (ADÜ-BİLTEM Müdür Yard.), Öğr. Gör. Fevziye Şimşek (ADÜ-BİLTEM Uzman), Dr. Ayfer Karlıtepe (Post-doktora Araştırıcı), Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Önal Süzek (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği/Biyoinformatik ABD) araştırmacı olarak yer alırken, Prof. Dr. Levent Karagenç (ADÜ-Veteriner Fakültesi) projede danışman olarak görev alıyor.

1 doktora ve 1 yüksek lisans öğrencisine de burs desteği sağlanacak olan projede, oral skuamöz hücreli kanserlerde (OSCC) SWI/SNF epigenetik düzenleyici komplekslerden cBAF kompleksi alt üyeleri olan ARID1 genlerinin dual kaybının SWI/SNF oluşumuna etkileri, OSCC gelişimi, metastazı ve kemoterapi cevabı üzerinde etkileri in vitro ve in vivo modellerle araştırılacak. Projede, gen düzenleme teknolojileri ve omiks yaklaşımları bir arada kullanılarak OSCC hastalığının patogenezi ve tedavisi açısından klinik anlamda katkı sağlayacak ve farklılık yaratacak  önemli bilgiler üretilmesi hedefleniyor.

Öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN