Öğretim Üyemizin Çevirisini Yaptığı Kitap Yayımlandı

15.02.2018
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üreten, Roma Cumhuriyeti’nin son dönemine ilişkin iç siyasal koşullar hakkında önemli bilgiler içeren, ünlü Romalı devlet adamı, bilgin, hatip ve yazar Marcus Tullius Cicero’nun kardeşi Quintus’a yazdığı mektubun çevirisini yaparak Türkçeye kazandırdı.

“Epistulae ad Quintum Fratrem (I.II-I.IV)” (Kardeşim Quintus’a Mektuplar (I.II-I.IV) adlı eserin çevirisi, LAMBERT Academic Publishing (LAP) tarafından Şubat ayında yayımlandı.

Cicero’nun mektupları kişisel özelliklerinin yanı sıra yazıldıkları dönemlerin tarihsel koşul ve özelliklerini de yansıtan oldukça politik metinler olup üslubu kendine hastır. Cicero’nun iç dünyasının açık bir yüreklilikle anlatıldığı mektuplarda, Roma Cumhuriyeti’nin son dönemine ilişkin iç siyasal koşullar Eskiçağ’ın birçok dönemine göre daha yakından tanıtılmaktadır.