Öğretim Üyemizin Çevirisini Üstlendiği Kitap Yayımlandı

04.10.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarıca’nın ‘Doğu Harekâtı- Dört Ayıntap Kuşatması’ adlı yeni çeviri kitabı yayımlandı.

Kurtuluş Savaşı’nın yeni örgütlendiği bir dönemde Fransızlara karşı gerçekleştirilen Ayıntap (Gaziantep) başkaldırısının anlatıldığı kitapta, Sèvres (Sevr) ve Mondros ile elleri kolları bağlanan bir ülkenin ve işgale uğramış Anadolu şehirlerinin verdiği destansı direniş bir işgalcinin gözünden anlatılıyor. Kitapta ayrıca işgal yıllarında Fransızların sömürge diliyle Levant (Urfa, Antep, Adana, Hatay, Antakya…) dedikleri bölgede bulunan Yarbay Maurice Abadie, günlüklerinde bir ülke ile bir kentin savaşını anlatıyor.

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Mustafa Sarıca’yı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.