Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Çeviri Kitapları Yayımlandı

12.01.2018
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Talip Kabadayı’nın çeviri kitapları ‘Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine” ve “Tarih Felsefecileri” adlı kitapları Bilgesu Yayıncılık tarafından Ocak 2018 tarihinde yayımlandı.

Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine ve Tarih Felsefecileri adlı eserini Türkçeye çeviren Prof. Dr. Kabadayı alanında özgün kitapları okuyucularıyla buluşturdu. Gıambattısta Vıco’dan çevrilen Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine adlı kitapta Vıco, Bilimcilik karşısında hümanizma tartışmasına felsefece önemli savlarla katkıda bulunuyor. Klasik ve modern kültürün üstün niteliklerini karşılaştırarak Kartezyen dünya görüşünün sonucu olan bilginin bölümlere ayrılmasını da eleştirip yadsır. Kitabın editörlüğünü Kudret Sancak yaptı.

Tarih Felsefecileri adlı kitapta ise tarihin bir amacı var mıdır? Doğabilimleri ile tarih arasında nasıl bir ilişki vardır? Sorularına filozofların vermiş olduğu yanıtları yine kendilerinden alınmış kısa metinlerle serimliyor. Tarih Felsefecileri adlı kitabın editörlüğünü ise Üniversitemiz Fen Edebyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan  yaptı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN