Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Buluşları, Ulusal Patent Tescili Almaya Hak Kazandı

29.02.2024
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi’nin kurucu ortak olduğu ülkemizde yüksek teknoloji geliştiren firmalar olan Yenilikçi Teknoloji Şirketleri Transform Automation Makina Elektronik Bilişim San. ve Tic. A.Ş. ve Haus Sps Makina Elektronik Bilişim San. ve Tic. A.Ş.’leri ülkemizde ve dünyada benzeri olmayan sistemler, cihazlar ve makineler geliştiriyor.

Transform Automation A.Ş. “Bulut Tabanlı ve Gerçek Zamanlı Ağırlık Ölçüm Sistemi” ve HAUS SPS A.Ş. ise “Hibrit Elektromanyetik Dalgalar ile Element ve Moleküler Özellikler Ölçüm Cihazı” için Türk Patent kurumuna başvurmuş, araştırma ve inceleme aşamalarını başarı ile tamamlayarak iki Ulusal Patent tescili almaya hak kazandı.

Uluslararası patent süreçlerini takip eden firmalar, ayrıca her iki tescillenmiş patent için PCT araştırma raporları yenilik, buluş basamağı ve sanayiye uygulanabilirlik açısından olumlu dönüş aldı. Uluslararası patentlerinin başvuruları, ülke fazlarına geçiş yaptı. 

Endüstriyel ölçüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan yenilikçi cihazlar, buluş sahibi Prof. Dr. İsmail Böğrekçi tarafından geliştirildi. Bulut tabanlı ağırlık ölçüm sistemi, kullanıcılara gerçek zamanlı veri erişimi ve analiz imkanı sunarken, hibrit elektromanyetik dalgalarla çalışan ölçüm cihazı, element ve moleküler özelliklerin hassas bir şekilde ölçülmesini sağlıyor. Türk Patent inceleme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, şirketlerin bu teknolojik gelişmeleri daha geniş bir kitleye sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdiğini belirten Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, "Bu patent başvuruları, şirketlerimizin inovasyon odaklı yaklaşımını ve endüstri liderliğini göstermektedir. Bulut tabanlı ağırlık ölçüm sistemi ve hibrit elektromanyetik dalgalarla çalışan ölçüm cihazı, birçok sektörde önemli uygulamalara sahip olacak ve endüstri standartlarını yükseltecektir." dedi. 

Ülkemize yüksek teknoloji üreten şirketler kazandırdığı ve üniversite-sanayi iş birliğine sağladığı katkılardan dolayı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi’yi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN