Öğretim Üyemizin Araştırma Ekibinde Bulunduğu Projeye TÜBİTAK’tan Destek

14.08.2023
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi araştırmacılarının iş birliği ile hazırlanan ve Kırıkkale Üniversitesinin Yürütücülüğünde olan 123M466 nolu “İkiz Pervane Jetinin Neden Olduğu Oyulma” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 (MAG) araştırma projesi olarak desteklenmeye hak kazandı.

Projede yer alan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Yüksel Ozan projeye, uzun yıllar çalıştığı jet akımlarının sebep olduğu katı madde hareketi ile ilgili araştırmacı olarak katkı sağlayacak.

Proje sonucunda elde edilen veriler ile limanlarda meydana gelen gemi su kesimi problemleri ve yanaşma yapılarında pervane jet akımı kaynaklı hasar problemlerini önlemek için dikkat edilmesi gereken gemi operasyon ve oyulma kaynaklı hasarlara karşı yapısal tasarım kriterlerinin belirlenmesi hedefleniyor. Proje sonuçlarının, liman inşaatı ve liman işletmesi alanında katkı sağlaması bekleniyor.