Öğretim Üyemizin AB Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

17.09.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın yazdığı “Bumblebees for Natural Pollination (BUMBLE-NAP)” adlı Erasmus+ projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Mesleki eğitim kapsamında 250.000 euro bütçe ile kabul edilen projede, Türkiye’den Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Serik Kaymakamlığı yurt dışından ise İtalya Confederazione Italiana Agricoltori Regionale-UMBRIA adlı çiftçi birliği, Litvanya Vytauto Did&2;iojo Üniversitesi, Bulgaristan Stara Zagora Tarımsal Araştırma Enstitüsü proje partnerleri olarak görev alacak.

Proje kapsamında tarımsal üretimde “Bombus Arısı” kullanımının artırılması, özellikle de seracılıkta kimyasal ve hormon kullanımının azaltılması ve pestisitlerin doğaya ve insanlara verdiği zararlar konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.