Öğretim Üyemizin AB Projesi, Desteklenmeye Hak Kazandı

26.12.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz tarafından yazılan “Young Saviours of the Future” adlı Erasmus + AB gençlik projesi, desteklenmeye hak kazandı.

Projenin temel amacı, gençlerin öncülüğünde bireysel karbon ayak izinin azaltılması, doğal kaynakları koruma yöntemlerinin öğretilmesi ve benimsetilmesi. Proje kapsamında, bireysel karbon ayak izini azaltacak önlemlerin alınması ve bunların bir yaşam felsefesi olarak benimsenmesi amaçlı eğitim materyalleri oluşturulacak.

Türkiye’den Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fransa’dan Institut Saumurois de la Communication adlı eğitim kurumu ve Bulgaristan’dan TI MOZHESH LI isimli genç girişimcilerden oluşan çevreci bir dernek partner olarak projede görev alacaklar.

Öğretim üyemiz ve ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.