Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin 13. Kitabı Yayımlandı

06.01.2020
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş’in 13. kitabı olan “İzmir Spor Tarihi; Oyunlar, Spor Kulüpleri ve Sporcular” isimli kitabı, uluslararası yayınevlerinden biri olan Ütopya Yayınları’ndan çıktı.

Geçmişte iyi bir sporcu olan ve Göztepe’de futbol oynayan Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş’in daha önce bu alanda yayınlanmış “Modern Sporların İzmir’e Girişi” kitabının serisi olarak çıkan kitap, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e geçişte İzmir’in bir liman kenti olarak yükselişi ve ekonomik zenginliğine paralel olarak modern sporların bu şehirde öne çıkışını aktarıyor.   

Levanten aileler eliyle kuralları ilk kez Batı’da ortaya çıkan spor oyunlarını Osmanlı İmparatorluğu’na taşıyan şehir olan İzmir’de düzenlenen spor müsabakalarının, spor kulüplerinin ve efsane sporcuların, kitabın konuları arasında yer aldığını belirten Dr. Günver Güneş, “Eser; İzmir’i, İzmir’in farkındalık yaratan spor kültürünü bilimsel zeminde ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Farklı disiplinleri bir araya getiren çalışma, İzmir spor tarihini araştırmak isteyen meraklılara rehberlik edecek bir referans olacaktır. Söz konusu alanda yapılacak çalışmalara yol gösterecek öncü bir rolü olduğu gibi spor tarihi araştırmalarına yeni bir soluk, farklı bakış açıları kazandıracaktır”. dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş eserin, bilim dünyasına katkı sağlaması dileğinde bulundu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN