Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizden Görme Engellilere Eğitim

03.05.2019
Üniversitemiz İletişim Fakültesinden Doktora Öğretim Üyesi Mehmet Özbek, Aydın Altınokta Körler Derneğindeki özel gereksinimli bireylere iletişim ve diksiyon eğitimi veriyor.

Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi'nde her salı 18:30 ile 20:00 saatleri arasında iletişim ve diksiyon dersi verdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Özbek, özel gereksinimli bireylere Türk ve dünya edebiyatındaki eserleri okuyor. Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi'nin gönüllü üyesi olmaktan kıvanç duyduğunu ifade eden Özbek,  Türkçenin daha düzgün kullanılmasını sağlamak ve farklı sanat dallarına olan farkındalığı arttırmak amacıyla gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.  

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e Aydın halkıyla bütünleşmeyi amaçlayan etkinliklere vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür eden Özbek, engelli ve gönüllü yurttaşlarla bir araya gelerek sanatsal, kültürel, eğitici faaliyetlerde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Türkçemizin Doğru Kullanılması Adına Bir Eğitim Talebinde Bulunduk”

Altınokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, Türkçeyi doğru kullanmanın önemine dikkat çekerek bu eğitimle Türkçeyi daha güzel kullanabilme ve edebi eserleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını belirtti. Özen, “Türkçeyi doğru kullanmak adına bir eğitim talebinde bulunduk. Sağ olsun Mehmet Hocam bizler kırmadı.” dedi.  Özen, her salı, özel gereksinimli bireylere ve dernek üyelerine verilen eğitimin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek kendilerine destek olacak herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. 

Dernek Başkanı Özen, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e, Üniversitemiz yönetimine ve İletişim Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbek’e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN