Öğretim Üyemiz, YÖK Tarafından Gerçekleştirilen “Gastronomi Enstitüsü Çalıştayı”na Katıldı

28.12.2023
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde çeşitli akademisyen, şef, aşçı, araştırmacı, diplomat ve işletmecilerden oluşan yaklaşık 50 katılımcı ile 26 Aralık 2023 tarihinde “Gastronomi Enstitüsü Çalıştayı” düzenledi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kurulması planlanan enstitü için alandaki öncü isimlerin görüşlerinden istifade etmek, ortak bir vizyon belirleyebilmek için düzenlenen çalıştayın açılışı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Sergi Salonu'nda yapıldı. Çalıştaya; Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hümeyra Şahin Oktay çalıştay ile ilgili; gastronomi alanının, diplomasiden tarımsal çalışmalara, üniversitedeki gastronomi eğitimlerine kadar aslında çok yönlü bir analizi gerektirdiğini dile getirdi. Oktay, çalıştayda da dünyadaki benzer örnekler dikkate alınarak kurulacak Gastronomi Enstitüsü'nün misyonu, kısa ve orta vadeli hedefleri gibi konuların ele alınacağını ifade etti.