Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz ve Öğrencilerimiz, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Kısa Film Atölyesi Gerçekleştirdi

21.05.2024
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Sinema Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Erçetingöz’ün yürütücüsü olduğu ADÜ Film Atölyesi ile Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü AB ve Projeler Ofisi arasında sağlanan iş birliği kapsamında, Müdürlük bünyesinde yer alan “Çocuk Koruma, İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi”nde koruma altında olan çocuklar ile kısa film atölyesi gerçekleştirildi.

“Akran Zorbalığı” temalı “Thoros” isimli kısa filmin çekildiği atölye etkinliği kapsamında Doç. Dr. Alper Erçetingöz ile yüksek lisans öğrencisi Gazi Ozan Eskici, lisans öğrencileri Tuğçe Sönmez ve Veli Kuzucu’dan oluşan ekip, katılımcı çocuklara çekim, sahne, kamera, ses, yönetmenlik, oyunculuk ve kurgu konularında uygulamalı eğitim verdi. Eğitimin ardından çocukların sahnede ve kamera arkasında çeşitli görevler almasıyla kısa film çekimi gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Alper Erçetingöz, “Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçladık. Akran zorbalığına maruz kalan bir çocuğun hissedebileceklerini ele alan bir senaryo yazarak, çocukların farkındalık geliştirmesini amaçladık. Bununla birlikte, alana ilgisi olabilecek çocukların kendilerini görmelerini ve keyifli bir gün geçirmelerini istedik” dedi. Doç. Dr. Alper Erçetingöz, koruma altında olan çocuklar için üniversite ve STK’ların sorumluluk alması gerektiğini belirterek çocuklarımızın ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN