Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz ve Doktora Öğrencilerimizin Katkı Sağladığı Uluslararası Kitap Yayımlandı

18.04.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren’in hipoksinin hücresel yaşlanmada rolü ve tümör baskılanmasında etkisinin moleküler mekanizmalarını inceleyen “Hypoxia and Senescence: Role of Oxygen in Modulation of Tumor Suppression” başlıklı bölümle katkı sağladığı “Hypoxia in Cancer: Significance and Impact on Cancer Therapy ” adlı uluslararası kitap Springer Yayınevi tarafından yayımlandı.

Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren’in yanı sıra Doktorant Ayfer Karlıtepe ve Hatice Pilevneli, hipoksi ile regüle olan genlerin kanser metastazına etkisinin incelendiği  “Hypoxia-Regulated Gene expression and Metastasis” başlıklı ikinci bir bölümle kitaba katkı sağladı.

Kitapta; hipoksinin kanserin başlaması ve ilerlemesindeki merkezi rolünü gözden geçirilerek hipoksinin kemodirenç, radyodirenç, anjiyogenez, vaskülojenez, metastaz, metabolik ve genomik instabilitedeki mekanizmalarını ve  kanserin tanı ve tedavisinde potansiyeli irdeleniyor. Kitap, hipoksinin kanser ve terapötik yaklaşımlardaki rolünü anlamaya çalışan onkologlar ve bilim insanları için değerli bir kaynak olarak yer alıyor.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN