Öğretim Üyemiz, Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretim Programı Çalıştayı’na Katıldı

05.12.2023
T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten tarafından düzenlenen ve kendisinin de katıldığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretim Programı Çalıştayı’na Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Bağcı Ayrancı da davet edilerek katıldı.

Çalıştayda; Türkiye’de ve dünyada Türkçenin öğretimi, Türkçenin ana dil ve yabancı dil olarak öğretimi, iki dillilere öğretimi ve Türk soylulara öğretimi konularına değinildi. Sözü edilen konularda temel meseleler ve çözüm önerileri tartışılarak akademik bakış açısıyla kurumların politikalarına yön verecek stratejiler değerlendirildi. Kapsamlı bir istişare ve değerlendirme toplantısı olarak düzenlenen çalıştay ile Türkçenin öğretimine yönelik mevcut durum belirlenerek tespit edilen sorunlara çözüm önerileri getirildi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.