Öğretim Üyemiz, Meclis Araştırması Komisyonu’nda Komisyon Uzmanı Olarak Görevlendirildi

12.12.2023
TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü’nde yaşanan sorunların araştırılarak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren rapor sunulana kadar komisyon çalışmalarına ve rapor yazımına katkıda bulunmak üzere kısmi zamanlı statüde Komisyon Uzmanı olarak Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çoban görevlendirildi.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoban çalışmalarını, Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve mecliste grubu olan partilerin milletvekilleri ile birlikte sürdürecek. AK Parti Aydın Milletvekili Av. Ömer Özmen’in de bulunduğu komisyon, 1-3 Aralık tarihleri arasında saha ziyaretlerini gerçekleştirdi. Su Ürünleri Mühendisliği eğitimi veren fakültelerin dekanları ve bölüm başkanları ile toplantı yapılarak Su Ürünleri Mühendisleri yetki kanunu, mezunların istihdamı üzerine istişarelerde bulunuldu. İzmir ve Muğla illerinde yer alan yetiştiricilik sektörünün ve balıkçıların sorunları yerinde ziyaret edilerek orkinos çiftliğinde, çipura levrek açık deniz kafes işletmesinde, toprak havuz tesislerinde, deniz balıkları kuluçkahanesinde ve Güzelbahçe balıkçı barınağında  incelemelerde bulunuldu.