Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, George Washington Üniversitesinde Araştırma Projesi Yürütecek

17.10.2024
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadullah Çelik, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri'nin saygın üniversitelerinden George Washington Üniversitesinde araştırma projesi yürütmek üzere kabul edildi.

Doç. Dr. Çelik, Matematik ve Biyoistatistik & Biyoinformatik (the Department of Mathematics and the Department of Biostatistics & Bioinformatics at the George Washington University) bölümlerinde, Prof. Dr. Max A. Alekseyev'in rehberliğinde, “Çevrimiçi Tamsayı Dizileri Ansiklopedisi’nde (OEIS) Sayısal Veri Madenciliği” (Numerical Data Mining in the On-Line Encyclopedia of Integer Sequences (OEIS)) başlıklı projesini yürütecek. 


Araştırma, veri bilimi, hesaplamalı matematik ve paralel hesaplama gibi disiplinleri birleştirerek, yeni matematiksel teoremlerin geliştirilmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Proje, büyük miktardaki veriyi işleyip anlamlı desenler çıkararak, teorik matematik alanına yenilikçi bir perspektif kazandıracak bulgular elde etmeyi hedefliyor. Araştırma, sadece teorik bilgi üretmekle kalmayıp, bilimsel dünyada önemli bir yer edinmeyi amaçlayan yeni yöntemler ve araçlar geliştirilmesine de öncülük edecek.

 

Başarısından dolayı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sadullah Çelik’i tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN