Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz Farkındalık Etkinliklerinde Yer Aldı

16.03.2020
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, katıldığı etkinliklerle sosyal farkındalık yaratılmasına katkı sağladı.

Türk Kadın Çalıştayı’nda Kadına Dair Her Şey Konuşuldu

Prof. Dr. Turan Akkoyun, 7 Mart 2020 tarihinde düzenlenen “Yüzüncü Yılında İlk Kadın Mitinginden Dünya Kadınlar Gününe Türk Kadını Çalıştayı”na, çalıştay başkanı olarak katıldı.

Prof. Dr. Turan Akkoyun, Türk Milleti fertleri olarak tarihin en seçkin milletlerinden birinin mensubu olunduğunun altını çizdi. Türklerin tarih boyunca kendilerine has bir kültür geliştirip her aşamada kadın ve erkek birlikte yürüdüklerini belirterek, “Yüz yıl önce 10 Aralık 1919 tarihinde Kastamonu’da gerçekleştirilen miting bunun en iyi örneklerinden biridir. Kastamonu mitingi 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaline tepki olarak gerçekleştirilen 16 Mayıs 1919 Şuhut, 16 Mayıs 1919 Erzurum ve Mayıs ayı içerisinde Fatih Parkı, Sultan Ahmet, Üsküdar ve çeşitli yerlerde ki mitinglerin devamıydı. Ama ayrıydı, ayrılığı Türk kadını tarafından düşünülüp, planlanıp gerçekleştirilmiş olmasında geliyordu.” dedi.

Merhum Gazeteci Saadettin Aygen Anıldı

Prof. Dr. Turan Akkoyun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Afyonkarahisar İl Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde, geçmişten günümüze basına değer katanları anmak amacıyla düzenlediği anma etkinliklerinin ilkinde konuşmacı olarak yer aldı.

Merhum Dr. Mehmet Saadettin Aygen'in anısına gerçekleşen etkinlik, Aygen’in doğumunun yıldönümü olan 6 Mart 2020 tarihinde Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nde (ABYD) gerçekleştirildi.

Anma etkinliğinde Türkeli Gazetesi’nin kurucusu merhum Dr. M. Sadettin Aygen’in hayatına dair bilgiler paylaşan Prof. Dr. Turan Akkoyun, 100 yılı aşkın bir zamandır Afyon basınına hizmet edenlerden seçtikleri 100’den fazla isimden ilk etapta 40 tanesini belirlediklerini belirterek sözlerine başladı. 98 yıl önce 6 Mart tarihinde dünyaya gelen Dr. Mehmet Sadettin Aygen’in hem doğum gününde, Afyonkarahisar basını adına böyle bir çalışmaya başlatmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Turan Akkoyun konuşmasında Dr. Mehmet Saadettin Aygen'in çalışmaları, eserleri ve hayatı hakkında bilgi verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN