Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, Dünya Üniversite Oyunları’nda Uluslararası Görev Aldı

10.08.2023
Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve Çin’de gerçekleştirilen Dünya Üniversite Oyunları'nda (UNIVERSIADE) ülkemizi temsil eden Üniversitemiz, 78 ülke arasında en çok madalya alan ikinci ülke olarak Türkiye’yi listenin en üst sıralarına taşıdı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Milli Takım Baş Antrenörü olarak Türk Kafilesinin başında görevlendirilen ve Atletizm Branşı Teknik Kurul Üyesi olan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güreş, uluslararası platformlarda Üniversitemizin adını duyurmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Üniversiteler arası müsabakalarda toplamda 93 şampiyonluk başarısına imza atan Doç. Dr. Ali Güreş, “Dünya Üniversite Oyunları’na 10. katılışımız. Bu sene Türkiye’nin 33 sporcusunun 13’ü Üniversitemiz öğrencisi olup 5 altın madalya kazandı. İki sporcumuz dünya dördüncüsü, bir sporcumuz dünya beşincisi ve iki öğrencimiz de dünya altıncısı olarak FISU Dünya Üniversite Oyunları’na damga vurdu. Önümüzdeki hedefimiz milli takımı tamamen kendi öğrencilerimizden oluşturmaktır. Ülkemizi Atletizm branşında Dünya ikincisi konumuna getirerek tarihi bir başarıya imza attık.” dedi.

Üniversitemiz ve ülkemiz adına bugüne kadar toplamda 1790 Ulusal madalya ve 46 Uluslararası madalyanın kazanılmasında katkısını olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ali Güreş, “Yaklaşık 200 üniversite arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi her yıl yüzde 90’ını Atletizm branşının oluşturduğu madalya sıralamasında ilk üç sırada yer alıyor. Destekleri için başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e ve yönetimine, müsabakalarda üstün performans göstererek Üniversitemizi temsil eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizin.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN