Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, Cumhurbaşkanlığı Daveti ile Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi'nin Açılışına Katıldı

12.02.2024
Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Altındağ Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü dolayısıyla düzenlenen “Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Etkinliği ve Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi”nin açılışına katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Prof. Dr. Özge Çevik, bilimde kadınların önemini vurgulayarak bulunduğumuz coğrafyada Türk bilim kadınlarının bilimsel çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

2022 TÜBİTAK Bilim Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında Teşvik Ödülü, 2022 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında Teşvik Ödülü ve 2023 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü sahibi Prof. Dr. Özge Çevik, bilimde kız çocuklarına örnek olması amacıyla başarı hikayesini anlattı.

Bütün çabalarının yeni Alev Alatlı’lar yetiştirebilmek olduğunu belirten Emine Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı'nda, Mevlana'nın pergel benzetmesindeki gibi genç kızlarımızın bir ayağı Türkiye'ye sabit diğer ayağı ise sınır çizilmemiş ufuklara seyahat eden mütefekkirler olmalarını diliyorum." dedi. 

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN