Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, Behler Kaplumbağa Koruma Ödülü’ne Aday Gösterildi

15.10.2024
Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Türkozan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaplumbağaların Korunması ve Biyolojisi alanında Nobel Ödülü olarak kabul edilen “Behler Turtle Conservation Award” için 2023 yılında aday gösterildi.

Bronx Hayvanat Bahçesi, Yaban Hayatı Koruma Derneğinin New York'taki Herpetoloji eski müdürü ve kaplumbağa neslinin tükenme krizine karşı hareketin başrol kahramanlarından olan John L. Behler'in [1943-2006] anısına her yıl verilen Behler Kaplumbağa Koruma Ödülü, tatlı su kaplumbağası ve kara kaplumbağası koruma alanında liderliği onurlandırmak için verilir.

Üniversitemizi uluslararası alanda temsil etmekten duyduğu gururu ifade eden Prof. Dr. Oğuz Türkozan, “John Behler, 1990'larda çoğumuzun da derin bir şekilde dâhil olmasını sağlayan kaplumbağa neslinin tükenme krizine karşı hareketin başrol kahramanlarındandır. Akademisyenler, biyologlar, hayvanat bahçesi görevlileri, herpetoloji uzmanları, korumacı ve düzenleyici yetkililer, arazi yöneticileri gibi birçok çevrede kaplumbağa korumacılığı farkındalığının oluşmasında etkin rol üstlenmiştir. Bu ödüle aday olmak kendim ve Üniversitem adına büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Aday listesi ekte yer almaktadır.

(2024 duyurusu çıktığında 2023 yılında aday gösterilenlerin listesi yayınlanıyor.)

Ek Dosyasını İndir
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN