Öğretim Üyemiz, Aydın İli Coğrafi İşaret Tescil ve Denetim Ekibinde Görev Aldı

19.12.2023
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin, ilimiz coğrafi işaret tescil ve denetim ekibinde görev aldı.

Daha önce Dalama Tandırı, Aydın Kabak Tatlısı ve Aydın Yuvarlama Yemeği coğrafi işaret ekibinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Sezgin, bu kez “Yenipazar Pidesi” coğrafi işaret ekibinde görev aldı. Aydın ili merkezi ve Yenipazar ilçesinde denetim ve tespit çalışmaları tamamlanan “Yenipazar Pidesi” için coğrafi işaret çalışmalarının sonuna gelindi. Dr. Öğr. Üyesi Sezgin, coğrafi işaretlerle ilgili “Coğrafi işaret tescili ile geleneksel lezzetlerin sürdürülebilirliği artmaktadır ve Aydın’ın kültürel zenginliği güçlenmektedir. Bu adım, ilimiz kültürünün gelecekteki nesillere aktarılacağı mirasın değeri ve önemi açısından çok önemlidir. Üniversitemiz her alanda olduğu gibi bu alanda da üzerine düşen görevi yapmaya devam etmektedir” dedi.